Jaska i okolicaVijesti

Otvorenim pismom javnosti se obratio Roman Rodić, gradski vijećnik i otac maturanta

Čini se da norijade u Jaski neće biti

Otvorenim pismom obratio se javnosti Roman Rodić, MOST-ov vijećnik u jaskanskom Gradskom vijeću, te otac maturanta što je i glavni razlog njegovog obraćanja javnosti.

Rodićevo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Javljam Vam se, prije svega, kao otac maturanta, ali i kao gradski vijećnik Grada Jastrebarskog.

Ovu školsku godinu su obilježila dva nemila događaja, štrajk profesora i pandemija COVID-19, koja su na više načina učinila štetu našem školskom obrazovanju poglavito našoj djeci. Neizvjesnost u buduće vrijeme stvaralo je i kod profesora i kod učenika i stres i nervozu, a najviše su to osjetili upravo naši maturanti koji su se u takvo vrijeme morali koncentrirati na završnu maturu ne znajući hoće li je biti, kada će biti i u kojem obliku.

I nakon što je sve, na sreću, završilo ti naši maturanti su poželjeli sve to skupa na neki način i proslaviti, ali im je to onemogućeno. Koliko sam upoznat, svake godine škola u suradnji s gradom i policijskom postajom pripremi nekakav program i plan održavanja tog slavlja. Ove godine se to neće dogoditi jer su odbijeni bez ikakvog obrazloženja, djeca samoinicijativno pokušavaju saznati razlog, mole da im se omogući okupljanje na Sajmištu i nitko za to nema sluha. Zvali su i predsjednika Stožera civilne zaštite našeg grada i nisu dobili nikakvo suvislo obrazloženje. Da stvar bude gora, policija ih rastjeruje po parkovima uz obrazloženje da su skupovi zabranjeni što nije više istina.

Apeliram na Vas, da pomognete toj djeci objavljivanjem ovog maila i javnim pozivom relevantnim i odgovornim subjektima da pomognu maturantima. Ne tražim krivca već rješenje!” – stoji na kraju otvorenog pisma Romana Rodića koji uz sve napisano šalje i link iz kojega je vidljivo da Međimurska županija norijadu organizira početkom srpnja, a završetak srednjoškolskog obrazovanja, danas poslijepodne organizirano slave i karlovački maturanti.


POVEZANO: Ovako su maturanti generacije 2019. proslavili svoj dan | audio, foto

Back to top button