Jaska i okolica

Ove godine čak 12 prijedloga za javna priznanja Grada Jastrebarskog, a biti će uručena samo tri

Prihvati li Gradsko vijeće na svojoj sutrašnjoj sjednici prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, ove će godine na svečanosti povodom Dana grada, biti uručena samo tri javna priznanja: Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko i DVD Jastrebarsko dobiti će Nagradu grada, a profesor Petar Fabijanić Nagradu za životno djelo.

Odlučili su tako većinom glasova članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja, nakon tajnog glasovanja o svakom prijedlogu. A ove godine prijedloga je bilo iznimno puno, čak 12 – dva za Nagradu za životno djelo i 10 za Nagradu grada.

Za Nagradu grada (pored Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko i DVD-a Jastrebarsko), bili su predloženi i: Mijo Baltorinić, Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarskog, Damir Severinac, Božidar Baloban, Karate klub Jastreb, Stolnoteniski klub Jaska, DVD Gornji Desinec i Mihael Severinac. Nagradu za životno djelo dobiti će Petar Fabijanić, a osim njega bio je predložen i Stjepan Preprotić.

Odluka o ovogodišnjim laureatima donesena je većinom glasova članova Odbora za dodjelu javnih priznanja, koji su prilikom donošenja odluke o visini novčanog iznosa Nagrade za životno djelo bili jednoglasni i odlučili da to bude iznos od 5 tisuća kuna.

Inače, Odbor za dodjelu javnih priznanja ima 7 članova i njegova je predsjednica (po funkciji) predsjednica Gradskog vijeća – Željka Kovačić, a  članovi Odbora, koji uz nju, tajnim glasovanjem odlučuju o svakom prijedlogu su: Ivan Budišćak, Filip Tončić, Manuela Budišćak, Nikola Ivčec, Miljenko Pavlaković i Miroslav Borojević.

U Izvješću odbora za dodjelu javnih priznanja možete pogledati tko su predlagatelji te njihova obrazloženje za svaki prijedlog.

izvjesce_odbora_za_dodjelu_… by Radio Jaska on Scribd

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close