Jaska i okolicaVijesti

Ove godine samo dvije Nagrade Grada – Gradskom kazalištu Jastrebarsko i DVD-u Čabdin

Donosimo i popis svih dobitnika javnih priznanja od 1998. g.

Prihvati li jaskansko Gradsko vijeće na svojoj ovotjednoj sjednici (zakazanoj za četvrtak, 27. rujna), prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, ove će godine na svečanosti povodom Dana Grada Jastrebarskog biti dodijeljena samo dva javna priznanja i to Nagrade grada.

Prijedlog je, naime, da Nagrade Grada budu uručene Gradskom kazalištu Jastrebarsko i DVD-u Čabdin. Predlagatelj Gradskog kazališta za Nagradu grada je Društvo naša djeca Jastrebarsko, a DVD Čabdin predložili su Gradska Vatrogasna zajednica, Andrej Krlin i Ranko Vojnović.

Gradsko kazalište Jastrebarsko i DVD Čabdin za Nagrade Grada izabrani su nakon tajnog glasovanja Odbora za dodjelu javnih priznanja, koje je razmatralo sve pristigle prijedloge, a ove ih je godine ukupno bilo 5. Među predloženima su tako bili i Vlatka Sečen, koju je za Nagradu grada predložio Mario Brnabić, zatim tvrtka Gromel koja je bila prijedlog Stipe Bučara, te Marinko Šebečić kojega je predlagao Josip Lacković, no oni nisu dobili potrebnu većinu glasova članova Odbora za dodjelu javnih priznanja, pa je Gradskom vijeću predloženo da Nagrade Grada dobiju samo jaskanski kazalištarci i čabdinski vatrogasci.

Inače, Nagrada Grada dodjeljuje se za osobite uspjehe postignute u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju od posebnog značaja za grad Jastrebarsko, a osim Nagrade Grada, javna gradska priznanja su i Nagrada za životno djelo i Priznanje počasni građanin, no prijedloga za ta priznanja ove godine nije bilo.

Popis svih dobitnika javnih priznanja Grada Jastrebarskog od 1998. godine:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close