Jaska i okolicaVijesti

Ovim institucijama i udrugama s jaskanskog područja bespovratni županijski novac

Za programe u kulturi Zagrebačka županija ove godine dodjeljuje 3,2 milijuna kuna

Za pet programa u kulturi Zagrebačka županija ove godine dodjeljuje više od 3 milijuna i 200 tisuća kuna, a među sretnicima koji su ovih dana već dobili (ili će do kraja godine dobiti) bespovratni županijski novac, nalaze se i institucije i udruge s jaskanskog područja.

Tako je Centru za kulturu Jastrebarsko, za knjižničnu djelatnost, odnosno obnovu fonda i popunu zavičajne zbirke, odobreno 22 tisuće kuna, a za izdavanje knjige Liječnici jaskanskog kraja 10 tisuća. U kategoriji Manifestacije u kulturi, Centar za kulturu dobiti će 18 tisuća kuna za Jaska Art Festival, dok u kategoriji Muzejsko galerijske djelatnosti, županijska finanacijska potpora stiže za četiri izložbe: 5 tisuća kuna za likovnu izložbu Duje Jurića, te po 4 tisuće za za izložbe Nikole Novosela, Ane Feiner Žalac i izložbu slika i skulptura pod nazivom “Susreti V.”.

Gradsko kazalište Jastrebarsko, u kategoriji Manifestacije u kulturi, za Malu školu glume, dobiti će 15, a za Festival “Život i smijeh” 25 tisuća kuna.

U istoj kategoriji, Ogranku Matice hrvatske u Jastrebarskom odobreno je 5 tisuća kuna za organizaciju poetsko-glazbenih programa, a Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog 4 tisuće za obilježavanje 20 godina djelovanja.

Kreativni studio Zvrk, u kategoriji izdavačka djelatnost, dobiti će od Zagrebačke županije 7 tisuća kuna, a isti iznos osiguran je i u kategoriji amaterizam – za Kazalište Škrabe. U kategoriji Amaterizam, 4 tisuće kuna odobrene su i KUD-u “Sveta Jana” za Susret društava u Svetoj Jani povodom Dana državnosti.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Domagović za Malu školu limene glazbe 3 tisuće, te KUD-u “Magdalena” iz Donje Kupčine za Izradu ženskih bluza i fertuna za tip nošnje 50-ih godina 3 tisuće, a isto toliko i za Tradicionalnu manifestaciju “Pjesmom do Božića “.

Nadalje, za izdavačku djelatnost, Turistička zajednica općine Pisarovina dobiti će 8 tisuća kuna za publikaciju “Kupčinski ženidbeni običaji s početka 20. st.”, a Ruralno srce Plešivice za 2. dopunjeno izdanje monografije “Plešivici s ljubavlju” 10 tisuća kuna.

Društvu Naša djeca Jastrebarsko za Bajkaonicu je odobreno 9 tisuća, a Nikoli Fabijaniću za izradu mastera za CD 8 tisuća kuna.

U kategoriji Zaštita spomenika, Turistička zajednica općine Pisarovina, za Zavičajni muzej Donja Kupčina dobiti će 20 tisuća kuna, a Općina Pisarovina 30 tisuća kuna za rekonstrukciju i obnovu spomenika Vladimiru Nazoru.

FOTO
Zagrebačka županija

Slična tema:

Back to top button