izbori20Jaska i okolicaVijesti

Ovo su nedjeljne brojke s jaskanskih biračkih mjesta

Na nedjeljnim parlamentarnim izborima, od 51 biračkog mjesta u Gradu Jastrebarskom, na 40 je najviše glasova osvojio HDZ. Restart koalicija najviše je puta zaokružena na 9 biračkih mjesta, dok su u Čabdinu i Lokošin Dolu isti broj glasova dobili i Restart i HDZ.

Što se tiče samog grada Jastrebarskog i 10 biračkih mjesta, u šest je pobjedu odnijela Restart koalicija, a HDZ u njih četiri. Restart koalicija najviše je glasova dobila na biračkim mjestima: u zgradi HAK-a, Srednjoj školi, zgradi Hrvatskog šumarskog instituta, Centru za kulturu, Glazbenoj školi i u zgradi županijskih ispostava, odnosno u ‘staroj općini.’

Za HDZ su pak u većini glasali naši sugrađani koji izborni listić ispunjavaju u zgradi Dječjeg vrtića Radost II, u Općinskom sudu, zgradi Gradske uprave i u Gradskom muzeju.

Kad pogledamo konkretne brojke s glasovima, situacija je sljedeća: Na 10 biračkih mjesta u gradu, Restart koalicija je dobila 833 glasa, a HDZ 716 odnosno 117 manje. Od 833 glasa za Restart koaliciju, Jaskanac Mihael Zmajlović dobio je 627 preferencijalnih glasova, tj. 75% glasova liste.

Kada su glasovi prigradskih naselja u pitanju, na 41 biračkom mjestu, osim izjednačenih Čabdina i Lokošin Dola, HDZ je pobjedu odnio na njih čak 36, a Restart koalicija je osvojila biračka mjesta u Gornjoj Reki, Novakima Petrovinskim i Crnoj Mlaki.

Ukupno su birači iz jaskanskih prigradskih naselja u nedjelju HDZ-u dali 1.871 glas, 845 više nego Restart koaliciji koja je dobila 1.026 glasova, a od njih je 681 preferencijalni glas dobio Zmajlović, tj. dvije trećine glasova liste.

Zanimljivo je završno konstatirati kako je Mihael Zmajlović u svojem Jastrebarskom u nedjelju dobio više preferencijalnih glasova na biračkim mjestima u prigradskim naseljima, nego u samom gradu. Na selu je broj ispred njegovog imena zaokružio 681 birač, a u gradu njih 627.

Back to top button