Jaska i okolicaVijesti

Pet novih slučajeva u Jaski u zadnja 24 sata, danas novih još toliko, sazvana je sjednica Stožera

Jedna starija muška osoba jučer je preminula

Brojke ponovno skaču – Jaska od jučer ima pet novozaraženih osoba, a po jedan novi pozitivan slučaj imaju i općine Krašić i Klinča Sela. Na području cijele Zagrebačke županije, u odnosu na podatke od jučer oboljela je 51 osoba.

Te podatke objavio je jutros u 10 sati županijski Zavod za javno zdravstvo, no nakon toga stigli su podaci o još toliko novih oboljenja u našem gradu koji će biti u sutrašnjoj statistici. Zbog pogoršanja epidemioloških prilika, stoga je za sutra sazvana sjednica Stožera civilne zaštite grada Jastrebarskog, na kojoj će, kako neslužbeno doznajemo, biti donesene i neke nove, strože mjere, koje će se pored ostalog, odnositi i na okupljanja, odnosno obiteljske proslave.

Grad Jastrebarsko danas ima 35 oboljelih osoba, od kojih je većina na kućnom liječenju, no, nekoliko ih se nalazi i u zagrebačkim bolnicama. Jedna starija muška osoba koja je bila na liječenju jučer je preminula, a kako se cijela obitelj nalazi u samoizolaciji posljednji ispraćaj morao je biti odgođen.

U županiji 51 novozaražena osoba

Evo kako su raspoređeni novi slučajevi zaraze u našoj županiji: najviše novih bolesnika – 11 bilježi Zaprešić, slijedi Velika Gorica s 9 novooboljelih, pa Jastrebarsko u kojem je 5 novih slučajeva, po četiri nova slučaja imaju Dugo Selo i Rugvica, po dva Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina i Bistra, te po jedan slučaj: Ivanić-Grad, Vrbovec, Brdovec, Pušća, Dubravica, Stupnik, Kloštar Ivanić, Brckovljani i naše općine Klinča Sela i Krašić.

Od 51 novooboljele osobe, 17 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s bolničkom ustanovom, 3 slučaja su importirana iz Italije, Francuske i Slovenije, za 15 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 170 osoba, među kojima je i jedan razred srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika.

Iako je od jučer izliječeno 20 osoba, brojka oboljelih u Zagrebačkoj županiji približava se broju tisuću. Danas je, naime, aktivno 839 slučajeva. Na području Zagrebačke županije, od početka pandemije do danas, evidentirano je 1.535 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 675 osoba, a 21 osoba je preminula.

890 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 574 osoba

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 890 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 5.519. Među njima su 574 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga ih je na respiratoru 32.

Od 25. veljače ove godine kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno je 26.863 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 890 u protekla 24 sata. 20.962 osobe su se oporavile, od toga 433 u zadnja 24 sata. Dosad su preminule 382 osobe.

Do danas je ukupno testirano 406.519 osoba, od toga 5.883 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutno 22.372 osobe.

Slična tema:

Back to top button