Jaska i okolicaVijesti

SNIJEG STVARA PROBLEME | Planinarski dom na Japetiću zatvoren ovog vikenda

“Planinarski dom na Japetiću ovaj vikend neće raditi zbog vremenskih neprilika” – obavijest je koju smo dobili od domara ove omiljene destinacije planinara i rekreativaca jaskanskog kraja, ali i šire.

Naime, domar Planinarskog doma Ivica Ivanušević nije u mogućnosti probiti se do Žitnice zbog vremenskih neprilika, odnosno velikih količina snijega, pa iz istog razloga ovog vikenda Planinarski dom neće raditi.

Fotografije za Radio Jasku poslala obitelj Ivanušević:

 

Iz grada Samobora, pod koji teritorijalno navedena naselja pripadaju, stigla je obavijest kako su prometnice u brdskim dijelovima u potpunosti neprohodne.

“Sve raspoložive snage su na terenu, no na nekim mjestima palo je više od 80 cm snijega, a do poteškoća dolazi i kod uklanjanja snijega s prometnica. Iz tog razloga, u pomoć je priskočio Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, čija će freza biti od velike pomoći u kritičnim područjima. Aktivirat će se i Stožer civilne zaštite Grada Samobora kako bi se u slučaju potrebe pravovremeno osigurala pomoć za stanovnike ugroženih područja, prvenstveno Žumberka i mjesta u Samoborskom gorju.” – stoji, između ostalog, u priopćenju Grada Samobora.

Dodajmo ovome upozorenje starijim sugrađanima, da se ovih dana zbog loših vremenskih prilika, čuvaju, i ne izlaze nepotrebno iz svojih domova.

Inače, bez obzira na snijeg i zimske uvjete na cestama, na jaskanskom području jučer nije zabilježena niti jedna prometna nesreća. Sudionici u prometu, zbog snijega, očito, voze opreznije nego obično.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close