SportVijesti

Planinarsko pješački pohod na Japetić

Društvo za sport i rekreaciju “Jastreb extreme” u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Jastrebarsko ove subote, 13. listopada, organizira planinarsko pješački pohod na Japetić.

Cilj pohoda je oživljavanje staze koja vodi iz centra grada do planinarskog doma na Japetiću kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč Dola. Pohod, koji se održava povodom Svjetskog dana pješačenja, bit će pod nadzorom jaskanskih planinara, a pozvani su svi – ostali sportaši, rekreativci i zaljubljenici u prirodu.

Polazak je u subotu u 9 sati ispred Žitnice u perivoju Erdődy.

Dodajmo kako već dan kasnije, u nedjelju, HPD Zagreb Matica organizira jubilarni 20. pohod Seniorskim planinarskim putem kroz Samoborsko gorje i Plešivičko vinogorje. Planirana ruta nedjeljnog planinarskog puta je Rude – Poljanice – Plešivica – Gornji Pavlovčani sa startom i okupljanjem u 9 sati u Rudama, a osmišljen je za kondicijske mogućnosti planinara svih dobi i uzrasta. Put, koji je službeno otvoren 13. lipnja 1988. godine, prolazi se laganim hodom u trajanju od četiri do pet sati te ima četiri kontrolne točke. Odmor je predviđen u lovačkom domu “Klet Poljanice” uz obrok planinarskog graha i druženje uz glazbu, ples i pjesmu.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close