Jaska i okolicaVijesti

Počinje dugo najavljivana gradnja novog parkirališta kod jaskanske osnovne škole

Dugo najavljivano novo parkiralište kod osnovne škole “Ljubo Babić” u Jastrebarskom napokon će se početi graditi.

U prostorijama Škole, u ponedjeljak je, naime, potpisan Ugovor o izgradnji novog parkirališta na jugoistočnoj strani Osnovne škole, točnije uz Ulicu Većeslava Holjevca.

Ugovor su potpisali predstavnici izvođača radova i u ime škole ravnateljica Sanja Sertić. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Grada Jastrebarskog, gradonačelnik Zvonimir Novosel i pročelnica Irena Strmečki Šlat.

“Prije više od dvije godine predložili smo izgradnju parkirališta na ovom prostoru, te u tom cilju izradili svu projektnu dokumentaciju potrebnu za ishođenje građevinske dozvole, a za što je iz proračuna Grada Jastrebarskog izdvojeno više od 90 tisuća kuna. Izgradnjom novog parkirališta, prostor uz školu, postati će sasvim drugačija zona organizacije prometa i veće sigurnosti, prije svega djece, ali i pješaka, te svih ostalih sudionika u prometu. Upravo zato me i veseli činjenica što će jaskanska osnovna škola uskoro biti bogatija za novo parkiralište, čime će postati siguran „drugi dom“ našim mališanima.” – poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Iz škole su pak ovom prilikom poručili kako će novo parkiralište riješiti dugogodišnji problem ulaska osobnih automobila u školsko dvorište i gužvi koje se pritom stvaraju, a što školsku djecu koja se kreću kao pješaci u školskom dvorištu dovodi u opasnost.

Investitor radova, koji će se izvoditi za vrijeme ljetnih školskih praznika je Zagrebačka županija, a Grad Jastrebarsko financirao je projektnu dokumentaciju.

Foto
OŠ Ljubo Babić

Sličan sadržaj

Back to top button