Jaska i okolicaVijesti

Počinju prijave za liječničke preglede budućih prvašića

Zbog izvanredne epidemiološke situacije ove godine kasne liječnički pregledi budućih prvašića. Oni, naime, prije upisa u prvi razred moraju obaviti pregled zbog utvrđivanja psihofizičkog stanja uz obveznu prethodnu najavu.

Nadležni školski tim prijave za preglede primati će od ponedjeljka 18. svibnja, isključivo putem telefona odnosno mobitela u točno određeno vrijeme, a termin pregleda može se zatražiti i e-mailom.

Za dogovor oko termina pregleda, Službu za školsku medicinu pri Domu zdravlja Jastrebarsko, roditelji mogu zvati: ponedjeljkom i četvrtkom od 18:30 do 20 sati, odnosno utorkom, srijedom i petkom u vremenu od 13 do 14 sati i to, kako smo rekli, od idućeg ponedjeljka. 

Tri dana prije termina pregleda, treba (e-mailom) dostaviti potrebnu dokumentaciju, popis koje je, zajedno sa svim uputama za roditelje, objavljen na webu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, te vratima škola, dječjih vrtića i Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Ispostava Jastrebarsko, Vladka Mačeka 2. Istu dokumentaciju možete preuzeti na dnu ovog članka.

Obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, prilikom dolaska na pregled, u pratnji djeteta smije biti samo jedan roditelj i treba doći točno u vrijeme dogovorenog termina. Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, prije ulaska u ustanovu i čekaonicu, i djeci i njihovoj pratnji će se mjeriti tjelesna temperatura, a oni s febrilitetom i respiratornim simptomima, neće biti primljeni.

Obavezna je i dezinfekcija ruku prije ulaska u ordinaciju, odrasle osobe u pratnji moraju imati zaštitnu masku, a prije ulaska na pregled roditelj će ispuniti Izjavu o mogućem riziku zaraze korona virusom za sebe i dijete.

Pregled zubara i vađenje krvi neće se obavljati odnosno provesti će se na jesen, ukoliko epidemiološka situaciju bude dozvoljavala. Obavezno je donijeti iskaznicu cijepljenja i zdravstvenu iskaznicu.

Služba za školsku medicinu pri Domu zdravlja Jastrebarsko nadležna je za sve četiri osnovne škole na širem jaskanskom području, dakle za OŠ Ljube Babića Jastrebarsko, OŠ Klinča Sela, OŠ Vladimira Nazora Pisarovina i OŠ Kardinala Alojzija Stepinca Krašić.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close