Jaska i okolicaVijesti

Podbačaj na upisu u gimnaziju Srednje škole Jastrebarsko

Broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok u srednje škole službeno će biti objavljen krajem ovoga tjedna, no, prema objavi okvirnog broja slobodnih mjesta (na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole), upis u Srednju školu Jastrebarsko, za narednu školsku godinu u velikom je podbačaju.

Nakon prvog upisnog kruga, slobodnih je ostalo čak 37 mjesta, a po prvi puta i više od pola gimnazijskog razreda. Naime, od planirana dva gimnazijska odjeljenja, s ukupno 52-oje učenika, u prvom upisnom roku upisalo se njih 36-ero, što znači da je ostalo slobodno 16 mjesta.

Više nego slabo je zanimanje i za školovanje automehaničara, jer je od predviđenih 12 mjesta, ostalo slobodno 8, dakle, upisala su se samo 4 đaka. Za školovanje instalatera grijanja i klimatizacije, upisalo se njih 6, pa se u drugom upisnom roku može prijaviti još toliko (6) učenika. Slobodnih mjesta ima i za školovanje prodavača, jer je od 24 planirana, popunjeno 17 mjesta, što znači da se u drugom upisnom roku može prijaviti još 7-ero budućih trgovaca. U prvom upisnom roku, u jaskanskoj je Srednjoj školi, popunjen samo razred ekonomista, u koji je upisano (planiranih) 26-ero đaka.

Srednja škola Jastrebarsko u narednoj je školskoj godini planirala obrazovati ukupno 126-ero đaka, no, u prvom roku ih se upisalo samo 89-ero, pa je 37 mjesta slobodnih: 16 gimnazijskih, 8 automehaničarskih, 7 trgovačkih i 6 za instalatera grijanja i klimatizacije.

I u ostalim srednjim školama na području Zagrebačke županije, ostalo je poprilično slobodnih mjesta, u Ivanić Gradu – 49, u Velikoj Gorici (kao i u Jaski) – 37, u Svetom Ivanu Zelini – 35, Samoboru – 32, Vrbovcu – 31, a u Dugom Selu – 19.

Riječ je uglavnom o slobodnim mjestima za obrtnička zanimanja, iako ima i gimnazijskih slobodnih mjesta, no, nigdje tako puno kao u našem gradu. U Dugom Selu su, primjerice, slobodna 2 gimnazijska mjesta, u Ivanić Gradu – 7, Samoboru – 8, Križu – 12, a u Jastrebarskom je slobodnih još 16 gimnazijskih mjesta.

Jesenski upisni rok počinje 21. kolovoza, odabir obrazovnih programa okončat će se 27. kolovoza, a konačne ljestvice poretka, objavit će se 30. ovoga mjeseca. Za upis na preostala slobodna mjesta u jesenskom roku, mogu se kandidirati samo oni učenici koji se nisu upisali u srednju školu u ljetnom upisnom roku.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close