Jaska i okolicaVijesti

Poduzetnicima i obrtnicima s područja Zagrebačke županije 5,3 milijuna kuna

24 odobrena projekta su sa šireg jaskanskog područja, a pripast će im 832 tisuće kn

148 poduzetnika i obrtnika s područja Zagrebačke županije ostvarilo je pravo na bespovratne županijske novčane potpore, u ukupnom iznosu od preko 5,3 milijuna kuna.

Objavljeni su, naime, rezultati ovogodišnjeg natječaja za poticanje razvoja poduzetništva. Na natječaj koji je bio otvoren u svibnju i lipnju ove godine, pristiglo je ukupno 268 zahtjeva, a odobreno je 148 potpora i to za početak poslovanja poduzetnika, te za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Iz Županije su izvijestili da je u tijeku priprema dopisa, odnosno ugovora, koji će biti poslani korisnicima potpora, a dobra je informacija da će, kao i prošle godine, rebalansom županijskog proračuna biti osigurana i dodatna sredstva, kako bi svi prijavljeni poduzetnici, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, dobili novčanu potporu Zagrebačke županije.

A prema jučer objavljenoj bodovnoj listi, za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u proizvodne djelatnosti, u kategoriji mikro subjekata malog gospodarstva, potpore će dobiti 24 poduzetnika, među kojima su i 4 sa šireg jaskanskog područja.

U kategoriji malih i srednjih poduzetnika koji su registrirani kao obrti, potpore će dobiti 21 obrt, a među njima su i 3 iz našega kraja.

Za proizvodne djelatnosti namijenjeno je ukupno 3 miijuna i 261 tisuća kuna, dok je za potpore za povećanje konkurentnosti kroz ulaganje u neproizvodne djelatnosti, osigurano milijun i 195 tisuća kuna.

Među 39 odobrenih projekata neproizvodnih djelatnosti, iz jaskanskog je kraja njih 8, a 9 je naših poduzetnika i obrtnika na popisu odobrenih potpora za početak poslovanja. Za tu kategoriju potpora, Županija je ukupno osigurala 858 tisuća kuna.

Dakle, od 148 odobrenih projekata, 24 su sa šireg jaskanskog područja i njima će iz županijskog proračuna od ukupno 5,3 milijuna kuna namijenjenih poticanju poduzetništva, biti doznačeno ukupno 832 tisuće kuna. Najveći iznosi, od 50 do 80 tisuća kuna, odobreni su proizvodnim djelatnostima, za neproizvodne je odobreno od 12 do 40 tisuća, a za početak poslovanja od 9 do 15 tisuća kuna.

odluka_dodjela_potpora_proizvodne_djelatnosti

odluka_dodjela_potpora_neproizvodne_djelatnosti

odluka_dodjela_potpora_pocetak_poslovanja

Svi ostali dokumenti vezani za Natječaj dostupni su na webu Zagrebačke županije (LINK).

Slična tema:

Back to top button