Jaska i okolicaVijesti

Pokrenuta grupa ‘Sharing is caring Jastrebarsko’

Tri naše sugrađanke – Nina, Mirjana i Željka, na društvenoj mreži facebook pokrenule su grupu ‘Sharing is caring Jastrebarsko’.

Grupa je osnovana po uzoru na druge Sharing is caring grupe, a njihov cilj je, pa tako i ove jaskanske: ne bacati ono što ne koristite već da to netko udomi, odnosno iskoristiti ono što netko misli baciti i tako napraviti dvije dobre stvari – pomoći ljudima, ali i prirodi ne stvarajući dodatno smeće.

Dijelite sve što želite, uključujući hranu, predmete, znanje i vještine. Najbitnije je da vlada pozitivan duh jer ovo je mjesto mjesto ljubavi i empatije – pojašnjavaju osnivačice grupe i dodaju da je grupa napravljena kako bismo svi zajedno potaknuli kružnu ekonomiju i život sa što manje otpada, umjesto da potičeno konzumerizam i konstantnu potrebu za kupovinom, najčešće jeftinih predmeta te njihovo bacanje. Ovdje poklanjamo stvari koje nam ne trebaju, a možda imate neku odjeću krivog broja, nešto što više ne koristite (od školskog pribora, zdjelica, kablova pa sve do kućanskih aparata i namještaja), nešto što je potrgano i lako se da popraviti, ali jednostavno nemate vremena…. Možda imate previše hrane u hladnjaku, a nećete je stići potrošiti – objavite u facebook grupi Sharing is caring Jastrebarsko, kažu Nina, Mirjana i Željka koje administriraju grupom.Ovom prilikom spomenimo i naše dvije grupe na facebooku koje već duže vrijeme polučuju odlične rezultate, a to su one koje su tematski vezane za izgubljene i pronađene ljubimce ali i predmete na području Jaske i okolice. Svakako su pridružite i u njih.


 


 

Sličan sadržaj

Back to top button