192/193 infoVijesti

Policija uoči Martinja: Provodimo akcije, neka vozi osoba koja nije konzumirala alkohol

Uoči Martinja, od danas, pa do ponedjeljka, 13. studenoga, tijekom noćnih sati, na području Policijske uprave Zagrebačke, a to znači i u jaskanskom kraju, provodit će se akcije ‘Alkohol i droge’ i ‘Brzina’, budući da se očekuje povećani broj vozača pod utjecajem alkohola u prometu.

Tijekom predstojećeg vikenda, krštenja mladog vina, održavat će se, naime, u bojnim “kletima” i lokalima, a kako bi se spriječilo da vozači nakon tih “vinskih veselica” sjedaju za volan, policija savjetuje – da se upravljanje vozilima prepusti osobama koje nisu konzumirale alkohol, jer će obavljati pojačan nadzor prometa, te posebice represivno djelovati prema vozačima koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

“Cilj nam je smanjiti broj prometnih nesreća, posebice onih sa težim posljedicama, odnosno povećati ukupnu razinu sigurnosti cestovnog prometa na našim prometnicama.” – poručuju iz jaskanske Policijske postaje, iz koje stižu i podaci – da se od početka ove godine, na području koje pokriva Policijska postaja Jastrebarsko, do sada, dogodilo ukupno 113 prometnih nesreća, od kojih su 20 skrivili vozači koji su bili pod utjecajem alkohola.
U tim nesrećama, kojima je “kumovao” alkohol, 2 su osobe smrtno stradale, 4 su zadobile teške tjelesne ozlijede, a 12 ih je lakše ozlijeđeno.

POGLEDAJTE I OVO  U nedjelju DVD Čabdin slavi 125 godina svoga postojanja

Jaskanski plavci, stoga, podsjećaju da vozilom ne smije upravljati, niti početi upravljati osoba koja u organizmu ima alkohola iznad 0,5 g/kg, što se ne odnosi na mlade i profesionalne vozače za koje i vrijedi odredba 0,00 g/kg.

Kazne za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola iznose do 15.000 kuna, ako se radi o prometnoj nesreći kazna se uvećava. Uz kaznu slijede negativni bodovi i zaštitne mjere zabrane upravljanja određenom kategorijom vozila do 24 mjeseci.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Close