192/193 infoVijesti

Policijska vikend akcija kodnog imena ‘Pojas, mobitel i sjedalica”

Tijekom vikenda, od danas do ponedjeljka, 29. siječnja, na području cijele Policijske uprave zagrebačke, što znači i na području u nadležnosti Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se akcija “Pojas, mobitel i dječja sjedalica”.

Prioritetno će se nadzirati i sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice, te uporabe mobitela, kao i ostali prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. U policijskoj najavi ove akcije, stoji i da će se mjere, osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece.

U noćnim satima tijekom vikenda, na području PU zagrebačke provodit će se pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.
Prioritetne aktivnosti bit će usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv. četiri glavne ubojice u prometu, a to su: prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila i već spomenuto nepropisno korištenje pojasa i mobitela, kao i drugi teški prekršaji.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close