192/193 infoVijesti

Policijske akcije | Jaskanci uglavnom prebrzo voze

Proteklog je vikenda pojačan policijski nadzor vozila i vozača na jaskanskom području rezultirao s ukupno 15 prekršaja: 14 vozača sankcionirao je zbog prebrze vožnje, a jedan je bio pod utjecajem alkohola.

Potvrđuje to tezu koju već duže vremena primjećujemo – kako naši sugrađani puno rjeđe voze pod utjecajem alkohola nego što vole stisnuti papučicu gasa. Redovito je više od 90% prekršaja u policijskim akcijama, upravo zbog prekoračenja brzine.

Za akcije “Zaštita pješaka” koja se provodila u petak, policija je kaznila 4 vozača zbog ne propuštanja pješaka. Tijekom vikenda, dogodila se samo jedna prometna nesreća i to u petak poslijepodne u mjestu Svrževo u Žumberku, gdje je došlo do slijetanja motocikla sa ceste, kojom prilikom je motociklista zadobio tjelesne ozljede.

Alkoholizirani vozač s početka je 23-godišnji muškarac koji je zaustavljen u 01:15 sati u subotu u mjestu Donji Desinec, a izmjereno mu je 1,32 promila. Priveden je u PP Jastrebarsko, gdje je zadržan do otriježnjenja, a slijedi mu i Obavezni prekršajni i nalog.

A PU Zagrebačka izvijestila je o požaru vozila koji se jučer oko 13:45 sati dogodio na autocesti A1, kod čvora Jastrebarsko u smjeru Karlovca. Izbio je, naime, požar osobnog vozila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close