Jaska i okolicaVijesti

Poljoprivredna zadruga Plešivica obilježila 40 godina neprekidnog rada

U subotu je dvorani vatrogasnog doma DVD Plešivica, Poljoprivredna zadruga Plešivica godišnjom skupštinom obilježila je 40 godina neprekidnog rada!

Na sjednici se okupilo 89 zadrugarki zadrugara, a povodom 40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica dodijeljena su priznanja za članstvo i dugogodišnju suradnju svim članovima Zadruge, a posebno priznanje primili su Milivoj Pavlečić – osnivač i dugogodišnji upravitelj, Janko Božić – predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji član Zadruge, Branka Franjević – enologica Zadruge, te Tomo Haramija – sadašnji upravitelj i dugogodišnji član.

Za dugogodišnju suradnju sa Zadrugom posebno priznanje primili su Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Hrvatski zadružni poljoprivredni savez i Poljoprivredni savez Zagrebačke županije, DVD Plešivica i Lovačko društvo Srndać Plešivica.

Upravitelj Zadruge Tomo Haramija tom je prilikom podnio Izvješće o radu za 2018. godinu, iz kojeg je vidljivo da je zadruga otkupila 195.000 kg grožđa i 710.000 litara vina od svojih zadrugara i ostalih vinogradara s područja Jastrebarskog. “Zadruga posluje pozitivno i za sada je poslovanje stabilno, ali se osjete problemi na tržištu vina zbog velikog uvoza iz Makedonije, Bugarske, Kosova i BiH”, poručio je Haramija.

Dodajmo kako je Skupštini u ime Grada Jastrebarskog prisustvovao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

FOTO
Grad Jastrebarsko
IZVOR
Grad Jastrebarsko
Oznake

Slična tema:

Close