Jaska i okolicaVijesti

Položeni vijenci povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Dan je hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom. raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. g. Županijske skupština proglasila je 27. lipanj Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

U spomen na sve poginule branitelje, ispred spomenika na mostu preko Kupe u Pokupskom, položen je jutros vijenac te su zapaljeni lampaši. U izaslanstvu Županije koje je položilo vijenac bili su župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić. Molitvu je predvodio vlč. Antun Pećar.

“Okupljamo se u Pokupskom kako bi odali počast svima koji su dali živote za domovinu. Želimo da ne ostanu zaboravljeni i da se na mlade generacije prenosi istina o Domovinskom ratu. Branitelji su stvorili uvjete da živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Istina, u njoj imamo gospodarskih problema, ali ako budemo u zajedništvu u kakvom smo bili u Domovinskom ratu siguran sam da ćemo i te probleme znati riješiti”, rekao je župan Kožić.

Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan je rekao da se na današnji dan sjećamo i poziva predsjednika Franje Tuđmana da budemo složni u obrani hrvatske zemlje. “Hrvatska je danas slobodna, nije ugrožena, ali poziv na slogu jest nešto što i dalje traje. On uključuje i podizanje gospodarskog okvira i jačanje svih instrumenata pravne sigurnosti, dakle stvaranje boljega života. Kada sve to dosegnemo još jednom će se potvrditi da žrtve Domovinskoga rata nisu bile uzaludne”, rekao je Mikuljan.

FOTO
Zagrebačka županija
IZVOR
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close