Jaska i okolicaVijesti

Danas proslava polustoljetnog jubileja Gradskog kazališta Jastrebarsko

Gradsko kazalište Jastrebarsko, danas će proslaviti svojih 50 godina postojanja! Proslava pod sloganom “Kazalište koje život znači” biti će održana u grijanom šatoru u dvorištu Centra za kulturu večeras od 20 sati.

Polustoljetni jubilej, jaskanski će kazalištarci proslaviti prisjećanjem na predstave i osobe koje su jedan dio svog života provele na i oko dasaka koje život znače, a biti će predstavljena i kazališna video monografija.

Videomonografiju i program proslave tjednima su marljivo pripremali jaskanski kazalištarci, koji će i objediniti prisjećanja na kazalište više generacija Jaskanaca, koji su se okušali ispred i iza kulisa, kao glumci, šaptači, tehničari, scenografi i redatelji predstava.

Treba istaknuti i kako Gradsko kazalište Jastrebarsko nastavlja i s redovnim radom, pripremajući dvije nove predstave, organizirajući nove kazališne radionice za mlade, ali i stipendirajući nove srednjoškolce o čemu će se više čuti i na večerašnjoj proslavi velikog kazališnog jubileja.

Pokrovitelji velike proslave 50. rođendana Gradskog kazališta Jastrebarsko su Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

Sve novosti iz Gradskog kazališta mogu se pratiti preko njihovih ažurnih web (www.gkj.hr) i facebook stranica:

POGLEDAJTE I OVO:  Perivojem odzvanjao linđo, održano događanje 'Njegujmo tradiciju' | foto, audio

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close