OstaloVijesti

Ponedjeljak posljednji dan za podnošenje poreznih prijava za 2020. godinu

Zahvaljujući zakonskim izmjenama koje se odnose na porez na dohodak, mladi do 30 godina na ljeto mogu na svojim računima očekivati povrat poreza kojega prethodnih godina nije bilo.

Riječ je o poreznim izmjenama iz četvrtog kruga porezne reforme koje su stupile na snagu početkom prošle godine, a kojima je regulirano umanjenje obveze poreza na dohodak za 100% za mlade do 25 godina života, a za 50% za one od 26 do 30 godine života.

Primjerice, za neto plaću od 8.000 kuna, mladi do 25 godina dobit će na ljeto povrat poreza u iznosu od oko 19 tisuća kuna, a oni od 26 do 30 godina dobit će pola tog iznosa, oko 9 i pol tisuća kuna.

Nove porezne olakšice za mlade, u obliku umanjenja godišnjeg poreza na dohodak za sve koji ostvaruju plaću te povrat po toj osnovi, ostvariti će se u posebnom postupku koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti.

Stoga većina mladih, baš kao ni većina ostalih građana, ne mora dolaziti u Poreznu upravu i osobno predavati poreznu prijavu jer umjesto njih to radi poslodavac.

U ponedjeljak Ispostava porezne uprave u Jastrebarskom radi cijeli dan

Međutim, poreznu prijavu moraju podnijeti oni koji zarađuju od samostalne djelatnosti kao što su obrtnici, poljoprivrednici ili pomorci. Svi koji moraju sami podnijeti prijavu poreza na dohodak, a žele
povrat, mogu to učiniti do kraja veljače. Kako je 28. veljače ove godine nedjelja, posljednji dan za podnošenje prijava za 2020. godinu je ponedjeljak, 1. ožujka.

Ispostava porezne uprave u Jastrebarskom, u ulici Vladka Mačeka 2, godišnje će prijave poreza na dohodak, u ponedjeljak, 1. ožujka, zaprimati cijeli dan – do 19 sati.

Back to top button