Jaska i okolicaVijesti

Popuštanje nije opuštanje, danas je počela treća faza smanjenja mjera

Sugovornik Stipe Bučar

Ukinute su propusnice i omogućeno je slobodno kretanje Hrvatskom (izuzetak je otok Brač), počela je nastava u osnovnim školama za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i zbrinjavanje djece u dječjem vrtiću. Ponovno rade ugostiteljski objekti, uspostavljene su međužupanijske autobusne linije, normaliziran je i putnički željeznicki promet, otvoreni su šoping centri, a pri ulasku u zemlju više nema obveze samoizolacije…

To je samo dio protuepidemijskih mjera (uvedenih u ožujku radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom) koje od danas, u trećoj fazi popuštanja, doprinose daljnjoj normalizaciji života i rada.

Građani od danas, dakle, mogu ponovno piti kavu u omiljenim kafićima, otići na ručak u restoran, obilaziti trgovačke centre, otputovati vlakom ili autobusom u druge dijelove zemlje…

U srijedu će početi i rad teretana, sportskih i fitness, te rekreacijskih centara, a od subote 18. svibnja popustiti će i mjere za organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenom i na otvorenom.

No, bez obzira na popuštanje mjera, treba se odgovorno ponašati jer, kako ovih dana ističu svi nadležni: popuštanje nije opuštanje!

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close