Jaska i okolicaVijesti

Posjetili smo Centar za kulturu gdje su nastavljene pripreme za maturu i tečaj krojenja i šivanja

Za vrijeme korona epidemije pripreme za Državnu maturu u organizaciji Centra za kulturu odvijale su se online, no maturanti su se u subotu vratili u učionice. Naime, nakon prilagodbe prostora i organizacije nastave u malim skupinama, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, pripreme za maturu ponovno se odvijaju na uhodani način:

 

Stjecanje znanja za državnu maturu odvijaju se u opuštenoj atmosferi:

 

Tako o pripremama za maturu govori profesorica Vancaš, a što kažu maturanti?

 

Osim priprema za maturu, u Centru za kulturu Jastrebarsko nastavljen je i tečaj krojenja i šivanja.

 

Tour de France i novo radno vrijeme knjižnice

Iz Centra za kulturu još dvije informacije. Idućega tjedna počinje novi pilot projekt pod nazivom Tour de France, namijenjen svima onima koji žele naučiti osnove francuskog jezika i upoznati se s francuskom kulturom, umjetnošću, kuhinjom i sličnim. Riječ je motivacijskom tečaju učenja francuskog jezika koji će se realizirati tijekom četiri tjedna, a koji je zamišljen kao putopisno virtualno putovanje Francuskom. Cijena tečaja je 250 kn (umirovljenicima se odobrava 50% popusta), a prijaviti se mogu zainteresirani svih uzrasta. Prijave se primaju svakim radnim danom od na broj 6281 126 ili mailom na prijave@czk-jastrebarsko.hr.

A čitalačka publika svih uzrasta, od ponedjeljka 18. svibnja do Narodne knjižnice i čitaonice pri Centru z a kulturu može po novom radnom vremenu: za korisnike je knjižnica otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, te utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati.

Poslušajte i prošlotjedni razgovor s ravnateljicom Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolinom Ribarić.

 

Povezane vijesti

Back to top button