Jaska i okolicaVijesti

Posjetili smo radionicu GO – najstarije misaone igre na svijetu

Među brojnim radionicama i novitetima, koje od dolaska nove ravnateljice Nikoline Ribarić, organizira Centar za kulturu Jastrebarsko, je i GO – najstarija misaona igra na svijetu, u kojoj su pravila jednostavna, a mogućnosti beskrajne.

Tako od početka ove godine i u suradnji s Društvom naša djeca Jastrebarsko, radionice igre GO organizira Centar za kulturu Jastrebarsko. Tri od pet predviđenih radionica su održane, a posljednje dvije na rasporedu su sutra i u petak u 10:30 sati. Jučerašnju radionicu, treću po redu, posjetio je i naš reporter Zdenko Vuković te razgovarao sa sudionicima i instruktorom:

Inače, misaone igre na ploči kod učenika potiču: strpljivost i koncentraciju, pažnju, memoriju i logičko zaključivanje, kreativnost i sposobnost rješavanja problema, planiranje i organizaciju vremena, kritičko razmišljanje, procjenu situacije i samostalno donošenje odluka, te samokritičnost i poštivanje protivnika.

Dodajmo kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odobrilo u tekućoj školskoj godini projekt „Go – igra za pet“, na kojem se nekoliko stotina učenika u hrvatskim školama upoznalo s tom igrom, a među njima i učenici jaskanske osnovne škole.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close