192/193 infoVijesti

Posjetitelji oduševljeni izložbom ručnih radova Katice Bohaček | audio, foto

Do kraja idućega tjedna, odnosno do 28. rujna, u Gradskoj galeriji u Jastrebarskom, može se razgledati izložba ručnih radova naše sugrađanke Katice Bohaček. Izložbu, na kojoj se mogu vidjeti brojni stolnjaci, nadstolnjaci, ukrasni tabletići, zastave, amblemi i grbovi vatrogasnih lovačkih i pjevačkih društava, zatim svete slike, cvetkovačka narodna nošnja i još puno različitih ukrasnih i upotrebnih predmeta, koje je gospođa Bohaček s puno ljubavi, strpljenja i spretnosti izrađivala tijekom 7 i pol desetljeća, svečano je otvorio u petak navečer gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Na otvorenju je bio i naš Zdenko Vuković Cena.

 

A kako to stvarno izgleda, moglo se vidjeti na otvorenju i uživo:

 

Ručni radovi gospođe Katice Bohaček, krase brojne domove ne samo u jaskanskom kraju, nego i po cijeloj Hrvatskoj, kao i širom svijeta, jer nešto heklano ili štikano što predstavlja tradiciju jaskanskog kraja, česti je poklon. Koliko je točno ručnih radova, od svoje sedme do današnje 83. godine života izradila gospođa Bohaček to se ne zna, no ono što je izloženo u Gradskoj galeriji je zadivljujuće.

Misli tako i naša sugrađanka Višnja Prežgaj, koja je također prije nekoliko godina izlagala svoje ručne radove:

 

Svoje oduševljenje izložbom ručnih radova pod nazivom ’75 godina strpljenja i ljubavi’ Katice Bohaček, s našim su reporterom podijele još dvije naše sugrađanke koje su u petak bile na otvorenju:

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close