Jaska i okolicaVijesti

Postavljene mobilne rampe za olakšani pristup osobama u invalidskim kolicima

Na 9 lokacija u Jastrebarskom postavljene su mobilne rampe za olakšani pristup teško pokretljivim i osobama u invalidskim kolicima. Dio je to EU projekta kulTura, punog naziva “Baština Jaske i Črnomlja također može biti ‘cool’. Za sve.”

Ideja toga projekta je, pored ostaloga, predstaviti bogatu kulturnu baštinu malih prekograničnih gradova kroz obilazak objekata nepokretne kulturne baštine (u Jastrebarskom ih je 14, a u Črnomlju 15). U okviru projekta oba su grada osmislila turističke ture po objektima kulturne baštine i ključnim ‘cool’ točkama zanimljivima zbog lokalne baštine, gastronomije i umjetnosti, a kao posebna ciljana skupina su upravo osobe s tjelesnim invaliditetom, stoga je bilo potrebno osigurati pristup objektima osobama u invalidskim kolicima.

U Jastrebarskom je pristup omogućen na 3 lokacije objekata kulturne baštine (a to su: Franjevački samostan i crkva Blažene Djevice Marije, Crkva Sv. Nikole biskupa i Bačvarski obrt obitelji Golub); zatim na 5 lokacija ugostiteljskih objekata koji se nalaze na turističkoj ruti kulTure (a to su: Slastičarnica Jaska, Restoran K Lojzeku, Cafe Cafe, Caffe bar Haustor i Caffe bar Urban), te na ulazu u budući Info centar Jaska u ulici Vladka Mačeka broj 2.

U sklopu projekta predviđeno je i stručno osposobljavanje lokalnih vodiča-interpretatora za vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom.

Slična tema:

Back to top button