Jaska i okolicaVijesti

Potpisani ugovori o financiranju dviju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih

U gradskoj vijećnici su prošle srijede, u sklopu programa ‘Mladi: Snaga zajednice’ potpisani Ugovori o financiranju dviju inovativnih inicijativa mladih s područja Grada Jastrebarskog.

Inicijativa “Volonteri za djecu” ima za cilj organizaciju radionica za djecu tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika kako bi djeci ponudili kvalitetne sadržaje u slobodno vrijeme. Radionice će biti sportskog, znanstvenog i kreativnog karaktera, a djeca će moći odabrati aktivnost koju žele. U sklopu navedene inicijative biti će nabavljena određena oprema za izvođenje radionica.

Cilj druge inicijative “ZOOM” je izrada portala za mlade Jaskance na kojem će se objavljivati informacije o školi, državnim maturama, fakultetima, zabavnim i kulturnim događajima, te postignutim uspjesima, inicijativama i projektima mladih Jaskanaca. Svrha portala je pomoći mladima da se aktivno uključe u rad udruga i organizacija i aktivnosti grada.

Natječaj za navedeni program raspisan je u okviru Pilot programa: Dobri gradovi za koji je krajem 2018. godine Grad Jastrebarsko potpisao Sporazum o zajedničkoj suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

Ukupna vrijednost prve faze programa iznosi 90 tisuća kuna, od čega je Grad Jastrebarsko osigurao sufinanciranje u iznosu od 45 tisuća kuna. Uz naš, u program su uključeni gradovi Zadar, Đakovo, Rijeka, te Općina Postira s otoka Brača. Temelj zajedničke suradnje je poticanje inovativnih modela društveno-ekonomskog razvoja u lokalnim zajednicama. Provedba I. faze ovog programa traje do kraja ove godine koja između ostalog uključuje provedbu inovativnih inicijativa mladih u lokalnim zajednicama.

Uloga Grada Jastrebarskog je omogućiti preduvjete za provedbu takvih programa i inicijativa, poticati aktivno uključivanje mladih preko gradskog Savjeta mladih te dati im stručnu podršku u pripremi projektnih prijava.

foto:

Oznake

Slična tema:

Close