Jaska i okolicaVijesti

Potpisuje se peticija za ukidanje naplate cestarine na naplatnim postajama Jastrebarsko i Zdenčina

Peticija će već potpisuje putem interneta, a od sutra i na nekim frekventnim lokacijama u gradu

Sutra te u subotu i ponedjeljak u Jastrebarskom će se potpisivati peticija za ukidanje naplate cestarine na naplatnim postajama Jastrebarsko i Donja Zdenčina na autocesti Rijeka Zagreb.

Prikupljanje potpisa organizira grupa građana predvođena Snježanom Agostini, Zoricom Puškarić Šamija i Michaelom Sharpom. U svom priopćenju oni ističu da je razlog pokretanju inicijative nejednakost među stanovnicima Republike Hrvatske, pogotovo Zagrebačke županije, u kojoj stanovnici svih gradova, osim Jastrebarskog (s okolicom), te Ivanić Grada (također s okolicom), imaju besplatan pristup glavnom gradu.

Jaskance, naime, odlazak u Zagreb autocestom košta 20 kuna, 10 u jednom i isto toliko u drugom smjeru. Smatraju da bi se o tom pitanju trebalo raspravljati i na idućoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije, te su pozvali Županiju da podupre njihovu inicijativu.

Peticija se već potpisuje putem interneta, a sutra će se podrška toj inicijativi moći dati i na prostoru ispred pošte – u vremenu od 9 do 18 sati, kao i u subotu 10. listopada od 9 do 14 sati na istom mjestu. Peticija će se potpisivati i na jaskanskom sajmištu, u ponedjeljak 12. listopada od 9 do 12 sati.

Za one koji zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti doći na spomenute lokacije, ili nemaju pristup internetu, organizatori omogućuju potpisivanje i na kućnoj adresi.

Prikupljanje potpisa trajati će do 23. listopada nakon čega će peticija biti dostavljena na brojne adrese: županu i Skupštini Zagrebačke županije, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskim autocestama, Gradskom vijeću Jastrebarskog, te općinama Krašić, Pisarovina i Klinča Sela.

Organizatori vjeruju u pozitivan ishod ove akcije i nadaju se što većem broju potpisa.

POTPIŠI PETICIJU OVDJE

U trenutku objave ovog članka peticiju je potpisalo više od 1.000 ljudi.

Sličan sadržaj

Back to top button