Jaska i okolicaVijesti

Potvrđeni novi slučajevi zaraze u našem gradu, riječ je o tri mlađe osobe

U Zagrebačkoj županiji je 12 novih slučajeva COVID-19

Nakon tjedan dana bez promjena u Ispostavi Jastrebarsko po pitanju novooboljelih od koronavirusa danas se ta situacija promijenila. Naime, kako je izvijestio Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije u posljednja 24 sata evidentirano je čak 12 slučajeva, od toga četiri u Ispostavi Zaprešić, tri u Ispostavi Jastrebarsko, po dva u ispostavama Velika Gorica i Dugo Selo te jedan u Ispostavi Vrbovec.

Tako u Zagrebačkoj županiji imamo aktivnih 78 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer

Kako doznajemo, sve tri novooboljele osobe u Ispostavi Jastrebarsko su mlađe životne dobi i iz samog su grada, a u kontakt s virusom došle su za ljetovanja na Jadranu. U samoizolaciji je u našem gradu trenutno 7 osoba.

Ukupno su u Ispostavi Jastrebarsko sada aktivna četiri slučaja, tri današnja i onaj od prije tjedan dana s pisarovinskog područja. U našoj je Ispostavi, koja pokriva područje od Žumberka do Stupnika, od početka pandemije izliječeno 14 osoba, a jedna je osoba preminula.

Recimo i kako su današnje brojke, a to vrijedi i za Ispostavu Jastrebarsko i za Zagrebačku županiju, najveći dnevni porast novooboljelih od početka pandemije koronavirusa.

 

Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama zbrinuli tri nova slučaja sa područja grada Jastrebarskog, a radi se o osobama mlađe životne dobi koje su se vratile sa ljetovanja odnosno virusu su bile izložene izvan područja našeg grada. Stručne službe su u komunikaciji i s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelim zbog određivanja mjere samoizolacije. Trenutno na području grada imamo 7 osoba u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i održanje socijalane distance!

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog,

Stipe Bučar

Povezane vijesti

Back to top button