192/193 infoVijesti

Požar kuće u Plešivici; s prijetnjom započela i Nova godina

U posljednje vrijeme jaskanski plavci često moraju intervenirati zbog prijetnji, a u skladu s time završila je stara, ali i počela Nova godina. Jaskanskoj je policiji, naime, u ponedjeljak, 31. prosinca, u podne prijavljena prijetnja u Pribiću, a prvog dana Nove godine, jučer, 1. siječnja, u tri sata noću i prijetnja u Prhoću.

U oba slučaja prijetilo se ženama – u Pribiću je 31-godišnjoj ženi prijetio 8 godina stariji muškarac, a u Prhoću je muška osoba prijetila 32-godišnjoj ženi.

Osim o ove dvije prijetnje, jaskanska policija danas javlja i o požaru o kojem je obaviještena sinoć pola sata prije ponoći. Prema izvješću policije, citiramo: “U 23:30 sati zaprimljena je dojava o požaru kotlovnice u mjestu Plešivica. Požar ugašen od strane pripadnika DVD Plešivica i Jastrebarsko. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je nastala manja materijalna šteta.”

No. iz Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog dolazi puno opširnija i ozbiljnija informacija: “Sinoć u 23:33 zaprimili smo dojavu o požaru kuće na Plešivici. Na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Plešivice s 15 vatrogasaca i 3 vozila i vatrogasci DVD-a Jastrebarsko s 12 vatrogasaca i 2 vozila. Požar je brzo ugašen, no nastala je velika materijalna šteta. Zbog lakših opeklina i udisanja dima stanaru kuće pružena je i hitna medicinska pomoć.”

foto: VZG Jastrebarsko/DVD Jastrebarsko
Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close