Jaska i okolicaVijesti

Pred nama je folklorni online vikend, našu županiju predstavlja KUD “Lipa” Slavetić

Predstojećeg će vikenda biti održan online Susret hrvatskih malih vokalnih sastava te Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, a u obje kategorije Zagrebačku će županiju predstavljati KUD “Lipa” Slavetić.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, 17. po redu, po prvi će put biti održan online ovu subotu 5. prosinca od 18 sati, dok će se Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, 27. po redu, održati u nedjelju 6. prosinca od 19 sati.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava festival je posvećen bogatom i raznovrsnom vokalnom stvaralaštvu, a uključuje radove vokalnih sastava različitog izričaja slobodnih stilova i žanrova, izvorne pučke glazbe te folklora. Domaće vokalno stvaralaštvo biti će predstavljeno kroz izvedbe oko 150 pjevača iz deset hrvatskih županija. Za selekciju su bila prijavljena 44 mala vokalna sastava, od kojih su selektori odabrali njih 15, a u subotu će na online izdanju Susreta nastupiti 13 malih vokalnih sastava među kojima je i naš KUD ‘Lipa’ Slavetić.

Susret će biti realiziran u obliku mozaične emisije revijalnog programa u kojem će se sastavi predstaviti pretežno s folklornim repertoarom uz snimljene izvedbe.

Dan kasnije, u nedjelju, biti će održan i 27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina na kojem će se predstaviti pet odabranih folklornih skupina koje će publiku upoznati sa svojim lokalnim pjesmama, plesovima i običajima. Za Susret su se prijavile 24 skupine od čega je stručno povjerenstvo odabralo samo pet kulturno umjetničkih udruga, među kojima i Kulturno-umjetničko društvo “Lipa” Slavetić.

Ovi Susreti održavaju se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Dakle, u navedenim terminima, u subotu u 18 h i nedjelju u 19 h, posjetite hrsk.hr i pratite folklorni vikend online.

Slična tema:

Back to top button