Jaska i okolicaVijesti

Predsjednica u trodnevnom boravku u Zagrebačkoj županiji, danas poslijepodne i u Jastrebarskom

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od srijede do petka boravi u Zagrebačkoj županiji.

Jučer je Predsjednica u sjedištu Županije održala sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima. Nakon sastanka u Zagrebu, Predsjednica je posjetila gradove Zaprešić i Samobor.

Današnjeg, drugog dana boravka, u Velikoj Gorici Grabar-Kitarović će se sastati s gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima nekoliko općina među kojima i Krašića, Pisarovine, Klinča Sela i Žumberka.

Nakon boravka u Velikoj Gorici, Predsjednica će u Pisarovini posjetiti proizvodni pogon tvornice “Konning metali”, u općini Krašić položiti će cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu te posjetiti njegovu spomen-sobu. Zatim će obići proizvodni pogon tvornice stolarije “ŽE-MA” u Krašiću te hotel “Princess” i tvrtku “Drvo-proizvod” u Jastrebarskom. Susretom s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić, predsjednica Grabar-Kitarović završit će posjet Jastrebarskom.

U petak, svog zadnjeg dana trodnevnog boravka u Zagrebačkoj županiji, Predsjednica će posjetiti njezin istočni dio – gradove Ivanić-Grad, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina i Dugo Selo.

Raspored, četvrtak, 24.1.

VELIKA GORICA

9:00 Sastanak Predsjednice s gradonačelnicima gradova Velika Gorica i Jastrebarsko, te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak (Pučko otvoreno učilište, I. kat, Velika dvorana)

9:55 Susret Predsjednice s predstavnicima nacionalnih manjina, udruga, braniteljskih udruga s područja Zagrebačke županije te građanima (Pučko otvoreno učilište, I. kat, Velika dvorana)

11:35 Predsjednica Republike položit će vijenac poginulim braniteljima ispred spomenika „Golubica“

11:55 Predsjednica Republike obići će Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec te se susresti s proizvođačima voća i povrća (Rakitovec 244b)

OPĆINA PISAROVINA

12:50 Posjet Predsjednice proizvodnom pogonu tvornice „König metali“ d.o.o. (Ulica Dr. Otmar Zwiebelhofer 3)

OPĆINA KRAŠIĆ

13:40 Predsjednica Republike položit će cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu

13:50 Predsjednica Republike će posjetiti i obići spomen-sobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca (Župni ured Presvetog Trojstva)

14:10 Posjet Predsjednice proizvodnom pogonu tvornice stolarije „ŽE-MA“ d.o.o. (Krašić 48)

JASTREBARSKO

14:45 Posjet Predsjednice hotelu „Princess“ (Cvetković, 85a)

15:15 Posjet Predsjednice proizvodnom pogonu tvrtke „Drvo-proizvod“ (V. Holjevca 23)

15:45 Susret Predsjednice s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić (Hrastje Plešivičko 24)

FOTO
facebook / Kolinda Grabar-Kitarović
Oznake
Close