Jaska i okolicaSportVijesti

Predstavljanje knjige “U Plavom podrumu” Nine Škrabea

U petak, 8. lipnja, u 20 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko, održat će se predstavljanje knjige “U Plavom podrumu” Nine Škrabea, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe.

Predstavljanje nove knjige dramskih tekstova uglednog hrvatskog književnika Nine Škrabea, rođenog Jaskanca, održat će se u sklopu proslave 50. obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja. Pišući o Nini Škrabeu, legendarni redatelj, nedavno preminuli Georgij Paro, naziva ga “najvećim živućim hrvatskim komediografom”, a poznati kritičar, pjesnik i esejist Stijepo Mijović Kočan “Držićem naših dana”.

U knjizi “U plavom podrumu” objavljeno je pet komedija koje govore o hrvatskoj prošlosti i sadašnjosti, a radi se o tekstovima koji su već uspješno odigrani u renomiranim hrvatskim kazalištima: “U plavom podrumu”, “Muke po Iveku”, “Malo morgen”, “Francekova teta” i “Koltovi generala Pattona”.  Svi tekstovi na posredan ili neposredan način vezani su uz “najvažniju sporednu stvar na svijetu”, nogomet.  Autor smatra da se baš u nogometu ogledaju gotovo svi najvažniji problemi današnjeg hrvatskog društva.

Na predstavljanju knjige “U Plavom podrumu” u Jastrebarskom sudjelovat će:  prvakinja Kazališta Komedija – glumica i pjevačica Marija Borić uz klavirsku pratnju Zvonka Presečkog,  akademik Boris Senker, kazališni i filmski kritičar Tomislav Kurelec, legendarni glumci Žarko Potočnjak i Mladen Vasary, redatelj Želimir Mesarić, sportski novinar Ivica Blažičko, Gradsko pjevačko društvo “Javor”, te glumice i glumci Kazališta Škrabe.

Povezane vijesti

Back to top button