Jaska i okolicaVijesti

Predstavljen ljetopis “Svetojanskim krajem 4”

Etno udruga Sveta Jana predstavila je nedavno svoj novi izdavački pothvat – ljetopis “Svetojanskim krajem 4”. Članovi udruge i njihova predsjednica, ujedno i urednica ljetopisa Jasnica Vojvodić, smatraju da bez obzira na moderne medije, pisana riječ ima neprocjenjivu vrijednost.

 

Etno udruga Sveta Jana do sada je izdala niz publikacija i brošura. Prvi ljetopis izdan je prije 16 godina, a od trećeg do četvrtog izdanja prošlo je 9 godina. Urednica Vojvodić pojašnjava i zašto:

 

Za izdavanje, odnosno tiskanje, potreban je novac. Kako Etno udruga Sveta Jana, to rješava?

 

Posebnu zahvalu i veliki pljesak, Naklada “Slap” dobila je i na samoj promociji novog ljetopisa. Naime, svoj prigodni govor, prof. Krunoslav Matešić završio je izjavom kako nakon 16 godina suradnje i do sada 5 izdanih knjiga, cijelu nakladu ovog ljetopisa “Svetojanskim krajem 4”, naklada “Slap” u cijelosti poklanja Etno udruzi Sveta Jana.

Prezentaciji novog Svetojanskog ljetopisa, održanoj u restoranu Svetojanska klet u Gorici Svetojanskoj, u ime izdavača – nakladničke kuće Slap, uz Krunoslava Matešića nazočila je i njegova supruga Biserka. U ime Grada Jastrebarskog na promociji je bio zamjenik gradonačelnika i dugogodišnji član Etno udruge Sveta Jana Stipe Bučar, koji se također prigodno obratio nazočnima. Svojim dolaskom, novo izdanje ljetopisa došao je podržati i svetojanski župnik Josip Gonan, a na promociji su bili i predstavnici sponzora, kao i članovi udruga iz svetojanskog kraja. U prigodnom programu, nastupili su članovi KUD-a Sveta Jana.

foto:

FOTO
Sveta Jana Live
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close