Jaska i okolicaVijesti

Predstavljen novi EU projekt vrijedan 6,5 milijuna kn

Jučer je predstavljen novi EU projekt grada Jastrebarskog pod nazivom “Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac”.

O projektu vrijednom oko 6 i pol milijuna kuna govorili su: gradonačelnik Zvonimir Novosel, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Zdravko Režek i voditeljica Odsjeka za ekonomski razvoj tog gradskog odjela. Danijela Bučar Trivičević, od koje se mogao čuti podatak da u gospodarskoj zoni danas posluje 25 tvrtki s oko tisuću zaposlenih.

“Izgradnjom nove prometnice biti će stvoreni preduvjeti za dolazak novih investitora čime će se otvarati i nova radna mjesta.” – istaknuto je u više navrata za početne konferencije projekta:

 

 

Gradonačelnik Zvonimir Novosel s ponosom ističe da je to samo jedan od brojnih projekata koji se u gradu Jastrebarskom provode zahvaljujući EU sufinanciranju:

 

A osigurati europski novac za sufinanciranje tih projekata nije nimalo lako:

 

Pored gradonačelnika Novosela, o projektu zelene infrastrukture u gospodarskoj zoni Jalševac, jučer je govorio i pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti – Zdravko Režek:

 

Sve to koštati će oko 6,5 milijuna kuna:

 

A izgradnjom te infrastrukture biti će stvoreni preduvjeti…

 

Nakon ishođenja potrebne dokumentacije, projekt zelene infrastrukture u gospodarskoj zoni Jalševac s konkretnim radovima trebao bi početi u ožujku iduće godine, a završiti do 1. siječnja 2021. Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti – Zdravko Režek:

 

 

Sufinanciranjem europskim novcem pokrivaju se dvije trećine troškova ovog projekta, odnosno nešto više od 4 milijuna, no 2,3 milijuna kuna mora osigurati grad Jastrebarsko. Kako?

 

Gospodarska zona Jalševac koja će, dakle, iduće godine dobiti još jednu prometnicu, ima površinu od 354 hektara i jedna je od najvećih u Hrvatskoj. Ulaganjem u komunalnu njezinu infrastrukturu, kao i raznim poticajima, kao što su oslobađanje i olakšice kod plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade, Grad Jastrebarsko kontinuirano privlači nove investitore. Do sada je u zonu uloženo više od 22 milijuna kuna.

Pitali smo gradonačelnika Zvonimira Novosela je li zadovoljan dinamikom dolazaka novih poslovnih subjekata u Gospodarsku zonu Jalševac?

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close