Jaska i okolicaVijesti

Predstavljen promotivni film “Discover Žumberak”

Jučer je u prostorijama Zagrebačke županije održana promocija filma županijske Turističke zajednice pod nazivom “Discover Žumberak”, koji je svojevrsni uvod u početak provedbe projekta “Ekomuzej Žumberak”, kojim je Turistička zajednica Zagrebačke županije uključena u 2 milijuna eura vrijedan projekt prekogranične suradnje “Promocija prirodne i kulturne baštine kroz razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima – ProNaCul”.

Svrha projekta je očuvati i zaštititi kulturno-prirodne resurse Žumberka i promovirati njihove vrijednosti, a za provedbu projekta TZ Zagrebačke županije odobreno je 104.660 eura.

“Područje Žumberačkog i Samoborskog gorja jedno je od najrjeđe naseljenih u Hrvatskoj, a ljudi su ovdje kroz povijest naučili živjeti u skladu sa zakonima prirode. Vizure tradicionalnih sela, pašnjaka i polja i danas skladno nadopunjuju nepregledna šumska prostranstva. Upravo taj mozaik očuvanoga tradicionalnog krajolika, uz veliko bogatstvo flore i faune, geološke osobitosti te vrijedne arheološke nalaze, ono je što danas privlači posjetitelje, izletnike, planinare i zaljubljenike u prirodu”.

Sve to ponukalo je i Turističku zajednicu Zagrebačke županije da u suradnji s “Ashley Colburn Production” napravi kratki promotivni film o Žumberku (sniman u svibnju i lipnju ove godine), kroz koji se pokušalo približiti sve ljepote i zanimljivosti ovoga područja budućim posjetiteljima.

Jučerašnjem predstavljanju filma nazočili su producentica Ashley Colburn, direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović, zamjenica župana Nadica Žužak i ravnatelj JU Park prirode “Žumberak-Samoborsko gorje” Kristijan Brkić.

 

FOTO
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close