Jaska i okolicaVijesti

Predstavljena prva klupa za dojenje u našem gradu | audio, foto

Nacionalni tjedan dojenja kojim se promiče dobrobit dojenja tijekom prvih šest mjeseci djetetova života, obilježen je jučer u Jastrebarskom, predstavljanjem prve klupe za dojenje, koja je postavljenja na dječjem igralištu u ulici Kralja Tomislava.

Okupili su se tamo jučer predstavnici jaskanskog Doma zdravlja i Grada Jastrebarskog, kao i majke s malim bebama, a o dobrobitima dojenja govorili su, i postavljanje klupe pohvalili: voditelj Ispostave Doma zdravlja Jastrebarsko – dr. Velimir Budinščak, doktorica pedijatrije – Stana Gardijan, patronažna sestra – Ana Žalac i zamjenik gradonačelnika – Stipe Bučar.

Svi oni pohvalno su govorili o klupi za dojenje, koju je kao i u svim ostalim županijskim gradovima, financirala Zagrebačka županija, te pozvali majke s malom djecom da je koriste, a posebno radosna, bila je patronažna sestra Ana Žalac, koja je i voditeljica skupina za potporu dojenju:

 

Dojenje je najprirodniji i najzdraviji oblik prehrane novorođenčadi:

 

Prva klupa za dojenje postavljena je na dječjem igralištu u ulici Kralja Tomislava u blizini Doma zdravlja. Je li to najbolje odabrano mjesto u našem gradu za tu namjenu?

 

Patronažna sestra Ana Žalac velika je zagovarateljica dojenja, a osnovala je i grupu za potporu dojenju kako bi mlade majke educirala i motivirala za dojenje:

 

Potporu i stručnu pomoć prilikom dojenja, majkama u našem gradu, već desetljećima pruža i doktorica pedijatrije Stana Gardijan koja je jučer također bila i te kako radosna zbog postavljanja klupe za dojenje:

 

Doktorica Gardijan za naš je radio komentirala i činjenicu da uglavnom sve majke po dolasku iz rodilišta doje, no vrlo brzo mnoge odustaju i posustaju:

 

Odustajanje od dojenja, komentirala je i patronažna sestra Ana Žalac:

 

Klupa za dojenje projekt je Doma zdravlja Zagrebačke županije:

 

Od doktora Velimira Budinščaka, voditelja jaskanske ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije, doznajemo i da je lokacija klupe za dojenje odabrana u Gradu:

 

I doktor Budinšćak dao je jučer punu podršku dojenju:

 

Predstavljanju klupe za dojenje koje je bilo popraćeno posebno osmišljenim jesenskim i tradicionalnim ugođajem, nazočio je u ime Grada, zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, koji je zahvalio Zagrebačkoj županiji na postavljanju klupe za dojenje…

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close