Jaska i okolicaVijesti

Pregledano 180 vozila

Za prošlotjedne, preventivne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila“, u stanici za tehnički pregled vozila Autokluba Jastrebarsko, pregledano je 180 vozila, što je 16 posto više u odnosu na proteklu godinu. Prvih 75 vozača, uz besplatnu kontrolu svog vozila, dobilo je na poklon i tekućinu za pranje stakla. Vozila koja su pregledana, ističu u jaskanskom Autoklubu, bila su u prosjeku starija od 13 godina.

Evo još nekih zapažanja iz Stanice za tehnički pregled, uočenih za ovogodišnje akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila“:

Uočeno je, da je u odnosu na 2014. godinu, trend neispravnosti nešto manji – ove godine on iznosi 35 posto, a lani je taj postotak bio 37 posto.

Najčešća neispravnost bila je na uređajima za osvjetljavanje ceste i svjetlosno signalnim uređajima. Slijede potom neispravnosti na uređajima za upravljanje i gumama, te kočnicama i stupnju prigušenosti amortizera, odnosno neispravnost na ispitivanju ispušnih plinova, takozvani Eko test.

U Autoklubu Jastrebarsko ističu i da se prosječna starost pregledanih vozila povećala za jednu godinu, iz čega zaključuju da se vozila bolje održavaju.

Također, javljaju i da vlasnici vozila mogu i dalje doći u Stanicu za tehnički pregled jaskanskog autokluba na besplatan preventivni pregled, bez obzira što je rok akcije završio, jer samo tehnički ispravna vozila mogu pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu, te utjecati na smanjenje broja nezgoda kod kojih je uzrok neispravnost na vozilu.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close