Jaska i okolicaVijesti

Preminuo naš sugrađanin Dragutin Majsak, jedan od najboljih restoranskih profesionalaca u Hrvatskoj

Jučer je u Zagrebu u 56. godini života od posljedica moždanog udara preminuo Jaskanac Dragutin Majsak, legenda zagrebačke i hrvatske restoranske industrije.

Rodom iz Dola kraj Pribića, Drago je dugi niz godina s obitelji živio u Jastrebarskom, a u cijenjenom zagrebačkom restoranu Vinodol radio je tri desetljeća.

foto: Goran Jakus za Gault&Millau

Vinodolov šef sale izvanredno je vodio servis restorana koji je u vrijeme samo jednog ručka ili večere morao poslužiti i po nekoliko stotina gostiju. Gospodin Majsak uvijek je znao što stalni Vinodolovi gosti vole, ali se jednako srdačno odnosio i prema brojnim novim gostima. Bio je iznimno ljubazan, brz i profesionalan, perfektno je poznavao Vinodolov jelovnik i vrlo se dobro razumio u vina.

Kult Plave Kamenice

“Drago je bio briljantan profesionalac, kolega s kojim je bilo užitak raditi, ali i moj dragi osobni prijatelj. Zaista sam jako potresen” – rekao je za Kult Plave Kamenice Dražen Boban, vlasnik Vinodola te dodao kako je pokojni Majsak ovogodišnje priznanje Gault&Millaua za najboljeg šefa sale u Hrvatskoj doživio kao krunu karijere.

Dodajmo kako njegovim stopama nastavlja sin Petar koji iza sebe ima iskustvo rada u Vinodolu, a sada radi u restoranu Korčula u Zagrebu, također u vlasništvu obitelji Boban.

Dragi naši gosti i prijatelji restorana Vinodol,

danas nas je napustio veliki čovjek, prijatelj, kolega, šef konobara, ober i naša hodajuća legenda Drago Majsak.

Zahvalni smo Gospodinu na svim godinama provedenim s njim koje je ispunjavao vedrinom, ljubaznosti i svojom autentičnošću!

Dragi naš Drago, hvala ti od srca za sve divne trenutke provedene s tobom. Zbogom u vječnosti! Vole te tvoji Vinodolci.

Povezane vijesti

Vinodol

Tijekom cijelog dana od Drage Majsaka se na društvenim mrežama oproštaju mnogi poznati s hrvatske gastronomske i restoranske scene, kao i mnogi njegovi gosti u komentarima ispod oproštajnih riječi restorana Vinodol.

Foto
Goran Jakus za Gault&Millau
Izvor
Kult Plave Kamenice

Povezane vijesti

Back to top button