Jaska i okolicaVijesti

Preminuo poznati jaskanski obrtnik Nenad Bohaček

(21.3.1950. - 24.12.2020.)

Jutros je u karlovačkoj bolnici u 71. godini života preminuo Nenad Bohaček, poznati jaskanski obrtnik i vlasnik nadaleko poznate građevinske tvrtke Graditelj, kojega će mnogi pamtiti i kao velikog dobrotvora te donatora.

Osim što je široj javnosti poznat kao uspješan građevinarac, bio je i gradski vijećnik, a prije poduzetničkog puta i zaposlenik bivše Općine Jastrebarsko kao referent u općinskom uredu za prostorno planiranje i komunalno-stambene poslove.

U mladosti je volio sport pa se tako natjecao u auto-rally utrkama i bio golman u malonogometnoj ekipi.  Ljubav prema sportu iskazivao je i u kasnijim fazama života kada je bio direktor i sponzor motocross utrka u Mladini. Bio je i predsjednik malonogometnog kluba Jastreb dok je bio prvoligaš, a godinama je bio sponzor ekipe jaskanskih malonogometaša na brojnim turnirima. U nogometnom klubu Jaska je obnašao dužnosti predsjednika i dopredsjednika, a zahvaljujući njemu odigrane su mnoge utakmice koje su zbog nedostatka financija bile upitne.

Nerijetko je djelovao humanitarno pomažući ljudima u nevoljama, a bio je i strastveni ljubitelj lova. Kao osoba koja je voljela svoj grad i njegove stanovnike, financijski je pomogao izdavanje mnogih sportskih publikacija te je bio sponzor i donator sportašima i sportskim udrugama.

Mnogi će ga se sjećati kao velikog domoljuba, čovjeka posvećenog poslu te značajnog i vrlo cijenjenog obrtnika i poduzetnika jaskanskog kraja.

Inače, to je već peti vrlo poznati jaskanski gospodarstvenik koji nas je napustio u ovoj godini. Nakon Božidara Šiktara u ožujku, Ivana Rubinića u lipnju, Nikole Rožića Velje u srpnju, Petra Franjevića u listopadu, opraštamo se sada i od Nenada Bohačeka čiji će posljednji ispraćaj biti u ponedjeljak na gradskom groblju u Jastrebarskom.

Back to top button