Jaska i okolicaVijesti

Preminuo Zvonimir Žužak

(1952. - 2018.)

Na mjesnom groblju Petrovina, sutra (u utorak) u 15 sati, biti će pokopan Zvonimir Žužak koji je preminuo u 66. godini života.

Nedavno umirovljeni profesor fizike u osnovnoj školi, preminuo je iznenada, a jaskanska javnost pamtiti će ga kao velikog domoljuba, koji je zbog svoje nacionalne osviještenosti, u politički montiranom procesu, 1983. godine bio osuđen na 5 godina, kako je on sam znao reći “robije” koju je služio u tadašnjem KPD Lepoglava.

Govoreći o tim teškim zatvoreničkim danima, koji ga psihički ipak nisu slomili, na našem je radiju 2005. godine rekao:

 

A u takav mlin, Zvonimir Žužak ušao je kao politički zatvorenik:

 

Gostujući na našem radiju 2005. godine, Zvonimir Žužak rekao nam je da za služenja kazne nije pokušavao pobjeći iz zatvora:

 

Nakon demokratskih promjena 1990., uključio se u politički život s Hrvatskom seljačkom strankom:

 

Zvonimir Žužak, prvi s lijeva

Kao čovjek visokih moralnih vrijednosti, Zvonimir Žužak napustio je politiku i HSS te se posvetio svom prosvjetarskom poslu i kao profesor fizike predano radio u Osnovnoj školi Ljubo Babić u Jastrebarskom, gdje je bio omiljen među učenicima i gdje je nedavno i umirovljen.

 

Zvonimir Žužak bio je i veliki zaljubljenik u hrvatsku tradiciju i etnografiju. Skupljao je stare predmete iz jaskanskog kraja i osnovao etno zbirku u osnovnoj školi. Velika želja bila mu je u rodnoj Petrovini osnovati etno selo. Bio je i veliki zaljubljenik u prirodu, strastveni lovac i aktivni član Lovačkog društva Srnjak iz Volavja.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio.

Slična tema:

Back to top button