OstaloVijesti

Prikupljanje humanitarne pomoći za područja pogođena potresom

Snažan potres pogodio je danas Hrvatsku, a epicentar magnitude 6.4 je bio kod Petrinje. Najteže su stradali Petrinja, Glina i okolna naselja. U potresu, nažalost, ima najmanje sedmero poginulih i deseci ozlijeđenih, a materijalna šteta je velika. MUP je objavio kako je poginula djevojčica u Petrinji, pet muškaraca u Majskim Poljanama i jedan muškarac u mjestu Žažina. Najmanje 6 osoba je teško ozlijeđeno i 20 lakše.


Sve koji mogu pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenima razornim potresom poziva se da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije najbližeg Crvenog križa, a ponude za opremom i mehanizacijom mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr.

Naši sugrađani mogu potrepštine dostaviti u skladište Crvenog križa u dvorištu gradske tvrtke Vode Jastrebarsko tijekom srijede i četvrtka od 8:00 do 16:00 sati, a pomoć koja je trenutno potrebna su deke i suha hrana – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko koje se za sve upite i informacije može kontaktirati i na 01 6283 363.

Novčane donacije

Iz Hrvatskog Crvenog križa objavili su kako se donirati novčana sredstva za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku može na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr

Popis potrebne pomoći:

Sličan sadržaj


Sličan sadržaj

Back to top button