Jaska i okolicaVijesti

Produženi boravak i u Područnoj školi u Gornjem Desincu

Osim u Cvetkoviću, početkom nove školske godine s radom će početi i produženi boravak u područnoj školi u Gornjem Desincu.

Produženi boravak, podsjetimo, podrazumijeva boravak učenika u školi od 8 do 17 sati uz osiguranu prehranu. Đaci, naime, imaju doručak, ručak i užinu, te u sklopu školskog dana riješe i zadaću, a imaju i priliku za igru u školskim dvorištima.

U Cvetkoviću je prve godine, a bilo je to 2009. godine, krenula tek jedna grupa, a danas su u produženom boravku tri grupe sa 48-ero učenika s kojima rade 3 učiteljice. U područnoj školi u Gornjem Desincu, koja je prošle godine (zahvaljujući Zagrebačkoj županiji) kompletno uređena i modernizirana, produženi boravak od ponedjeljka će biti organiziran za 13-ero mališana uzrasta prvog i drugog razreda. Oni će školu pohađati u jednom kombiniranom odjelu, a o njima će brinuti jedna učiteljica.

Plaća za učiteljicu, kao i za novo povećane satnice spremačice i kuharice, financirati će se iz Proračuna Grada Jastrebarskog. Ukupno za produženi boravak učenika u Cvetkoviću i Gornjem Desincu, iz gradskog će se proračuna godišnje izdvajati više od pola milijuna kuna.

“Produženi boravak je izuzetno kvalitetan projekt i nije ni čudo da za njega postoji veliki interes djece i roditelja. Upravo su nas te činjenice potaknule da razmotrimo mogućnost otvaranja novog produženog boravka i to u sklopu škole u Gornjem Desincu, kao jednom od najvećih područnih odjeljenja, a za što je prije svega potrebno osigurati značajna sredstva u Proračunu Grada” – poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Back to top button