Jaska i okolicaVijesti

Proglašena prirodna nepogoda za naš grad i dvije susjedne općine

Grad Jastrebarsko prima prijave za štete do 24. travnja

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za 4 grada i 9 općina s područja Zagrebačke županije nastalu u razdoblju od 23. ožujka do 16. travnja 2020. godine, a uzrokovanu mrazom koji je nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Prirodna nepogoda proglašena je i za područje grada Jastrebarskog te općine Klinča Sela i Pisarovina, te gradove Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica, općine Bistra, Dubrava, Kloštar Ivanić, Križ, Luka, Jakovlje i Orle.

Gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su sada, a najkasnije u roku od 15 dana unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Grad Jastrebarsko prima prijave za štete na poljoprivrednim kulturama nastale mrazom do petka, 24. travnja, a pozvali su poljoprivredne proizvođače, a naročito voćare, na čijim su nasadima nastale štete od mraza, da štete prijave Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Jastrebarskog u pisanom obliku i na propisanom Obrascu PN.

Popunjeni i potpisani Obrazac PN s potrebnom dokumentacijom treba poslati elektronskim putem na email: zdravko.rezek@jastrebarsko.hr ili putem pošte na adresu:

POVJERENSTVO ZA PROCJENU ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA
GRADA JASTREBARSKOG
Trg Josipa Jurja Strossmayera 13
10450 Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button