Jaska i okolicaVijesti

Program u čast kardinala Franje Kuharića sutra u Pribiću

Program u čast kardinala Franje Kuharića biti će održan sutra u njegovom rodnom Pribiću. Misu u u župnoj crkvi Sv. Siksta u Pribiću, s početkom u 10:30 h predvodit će umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, a propovijedat će duhovni voditelj Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta preč. Vlado Razum.

U 12 sati početi će i svečana akademija u čast kardinala Franje Kuharića u Vatrogasnom domu u Pribiću. U programu će sudjelovati prof. dr. Tonči Matulić, mons. prof. dr. Stjepan Baloban i prof. Nino Škrabe, uz nastup jaskanskog Gradskog pjevačkog društva “Javor”.

Sutrašnji program u Pribiću, u čast kardinala Franje Kuharića, organiziraju Društvo bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.

 

A predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, uručila je danas, posmrtno dodijeljeno odlikovanje Velered predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom, zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Franji Kuhariću. Odlikovanje je preuzeo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close