Jaska i okolicaVijesti

“Proljetni recital” Kazališta Škrabe | foto

“Proljetni recital” u srijedu je održalo Kazalište Škrabe. U programu je nastupilo 50-ak malih i malo većih glumaca i recitatora, odnosno plesača i svirača. “Proljetni recital” obilježio je i prvi javni nastup nove predškolske grupe glumica i glumaca, a mali talenti oduševili su brojnu publiku, ali i svoje starije kolege glumce.

Za najbolje nastupe podijeljenje su nagrade, a uz to što su izveli svoje tekstove i sami napravili scenografiju, glumci su otplesali plesove iz predstave “Zemlja Čudesa”, dok su se Nika Idžaković na flauti i Max Šamec na saksofonu predstavili i kao uspješni polaznici Glazbene škole Jastrebarsko. Iz Kazališta Škrabe, podsjećaju da su od početka ove godine njihove predstave “Zemlja Čudesa” i “Oko jedne hiže” organizirano gledali učenici osnovnih i srednje škole iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića i Pisarovine.

Glumci su pripremili i “Kazališni bal pod maskama”, a izuzetno je uspješna bila i dobrotvorna akcija povodom Svjetskog dana kazališta, kad su svoje dvije predstave odigrali za pomoć bolesnoj djevojčici Luciji Seničić. I nastavak ove kazališne godine biti će jednako zanimljiv i pun događanja, poručuju iz Kazališta Škrabe.

Glumački ansambl “Oko jedne hiže” krenut će na gostovanja, predvođen umjetničkim voditeljem Kazališta, redateljem i autorom Ninom Škrabeom, dok će brojni ansambl predstave “Zemlja Čudesa” krajem svibnja nastupiti na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu. Biti će i na predstavljanju knjige “Dobri čovjek Bažulek” Nine Škrabea u karlovačkom Zorin domu povodom Dana Georgija Para, početkom svibnja 2019. Obje hit-predstave Kazališta Škrabe, “Zemlja Čudesa” i “Oko jedne hiže” moći će se do kraja ove kazališne sezone pogledati i u Jastrebarskom.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close