DogađanjaJastrebarsko

U studiju je gostovao Petar Španić i pojasnio promjene oko registracije vozila

Oglašavanje

Reforma, kojom je MUP od početka ove godine poslove vezane uz registraciju vozila prenio na Stanice za tehnički pregled, donijela je pojednostavljenje poslova vlasnicima vozila:

 

Kaže to Petar Španić, direktor stručnih službi Auto kluba Jastrebarsko, u čijoj se Stanici za tehnički pregled, sada obavljaju svi poslovi vezani uz registraciju vozila, te odjavu, odnosno promjenu vlasništva, a tamo se izdaju i pokusne i izvozne pločice te produljuje prometna dozvola.

U slučaju kupoprodaje rabljenog motornog vozila, više nije potrebno ovjeravati potpis prodavatelja kod javnog bilježnika, a ne treba obilaziti ni ostale institucije.

 

Procedura prijenosa vlasništva sada je, dakle, mnogo brža jer se sve obavlja na jednom mjestu, u Stanici za tehnički pregled:

Ukinut je i porez od 5%, koji se plaćao pri prijenosu vlasništva rabljenog auta, ističe Petar Španić:

PROČITAJTE I OVO  Gradsko kazalište održalo godišnju skupštinu | foto

 

Manja su davanja i kod registracije novih automobila:

Time se, primjerice, štedi oko 250 kuna, iako se nameće logično pitanje zbog čega se uopće do sada tehnički pregled i obavljao na novim autima. Država je odlučila da sada to ne treba, kao što je odlučila i sve poslove oko registracije prepustiti Centru za vozila Hrvatske, koji je te ovlasti prepustio Stanicama za tehnički pregled vozila gdje građani, uz tehnički pregled, sada mogu na jednom mjestu i u kratkom vremenu obaviti i sve oko registracije.

Petar Španić gostovao je u posljednjoj Središnjici – središnjoj tjednoj informativnoj emisiji, a razgovor se može poslušati od 5. do 20. minute – Središnjica, 7.1.

Komentari:

Oznake
Prikaži više

Ako ste propustili: