Jaska i okolicaVijesti

U studiju je gostovao Petar Španić i pojasnio promjene oko registracije vozila

Reforma, kojom je MUP od početka ove godine poslove vezane uz registraciju vozila prenio na Stanice za tehnički pregled, donijela je pojednostavljenje poslova vlasnicima vozila:

 

Kaže to Petar Španić, direktor stručnih službi Auto kluba Jastrebarsko, u čijoj se Stanici za tehnički pregled, sada obavljaju svi poslovi vezani uz registraciju vozila, te odjavu, odnosno promjenu vlasništva, a tamo se izdaju i pokusne i izvozne pločice te produljuje prometna dozvola.

U slučaju kupoprodaje rabljenog motornog vozila, više nije potrebno ovjeravati potpis prodavatelja kod javnog bilježnika, a ne treba obilaziti ni ostale institucije.

 

Procedura prijenosa vlasništva sada je, dakle, mnogo brža jer se sve obavlja na jednom mjestu, u Stanici za tehnički pregled:

Ukinut je i porez od 5%, koji se plaćao pri prijenosu vlasništva rabljenog auta, ističe Petar Španić:

 

Manja su davanja i kod registracije novih automobila:

Time se, primjerice, štedi oko 250 kuna, iako se nameće logično pitanje zbog čega se uopće do sada tehnički pregled i obavljao na novim autima. Država je odlučila da sada to ne treba, kao što je odlučila i sve poslove oko registracije prepustiti Centru za vozila Hrvatske, koji je te ovlasti prepustio Stanicama za tehnički pregled vozila gdje građani, uz tehnički pregled, sada mogu na jednom mjestu i u kratkom vremenu obaviti i sve oko registracije.

POGLEDAJTE I OVO:  Droga u Zdihovu, krađa u Cvetkoviću i ilegalni duhan na sajmištu

Petar Španić gostovao je u posljednjoj Središnjici – središnjoj tjednoj informativnoj emisiji, a razgovor se može poslušati od 5. do 20. minute – Središnjica, 7.1.

Komentari:

Slične teme:

Close