OstaloVijesti

Provodi se Popis poljoprivrede

Na području cijele Hrvatske od 14. rujna do 14. listopada provodi se Popis poljoprivrede, istraživanje čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo. Državni zavod za statistiku će prve rezultate Popisa objaviti do 30. studenoga ove godine, a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021.

Dobiveni podaci bit će pokazatelj preko kojeg će državna i lokalna vlast moći točnije definirati probleme poljoprivredne djelatnosti i u skladu s time planirati i donositi odgovarajuće odluke i pružiti odgovarajuću potporu za njezin razvoj.

Prikupljanje podataka provodi se metodom osobnog intervjua s popisivačem, a prikupljaju se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju, te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

www.popispoljoprivrede.hr

Back to top button