Jaska i okolicaVijesti

Prva jaskanska beba u 2021. godini je iz Prhoća

Martin Bartaković prva je beba rođena u 2021. godini na području grada Jastrebarskog i prva je prinova mami Matei i tati Marku. Obitelj Bartaković živi u Prhoću, a Martin je rođen na samu Novu godinu 1. siječnja.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, u ime svojih zamjenika, predsjednice Gradskog vijeća te u svoje osobno ime uputio je čestitku cijeloj obitelji, a naročito ponosnim roditeljima prvog jaskanskog novorođenčeta u 2021. godini.

“Tradicionalno, osobno posjećujem 1. i 100. jaskansku bebu, no ove godine, nažalost, to nije moguće s obzirom na epidemiološku situaciju. Nadam se zato da će mlade roditelje ovaj mali znak pažnje razveseliti, a isto tako nadam se i da će se epidemiološka situacija ubrzo popraviti te da ćemo ih tada imati priliku posjetiti i osobno im čestitati“, poručio je gradonačelnik Novosel i dodao: “Posebno me raduje što mlade obitelji poput ove ostaju ovdje i odabiru Jasku kao mjesto i dom u kojem će njihovi mališani rasti i stvarati budućnost. To nam je poticaj da i dalje nastavimo uspješno provoditi projekte za svoje najmlađe sugrađane! Cijeloj obitelji Bartaković želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu!“

Osim upućenih lijepih želja maleni Martin od gradonačelnika je dobio slatke i prigodne poklone, a na svemu su zahvalili roditelji Bartaković: “Veliki pozdrav i zahvalu Gradu Jastrebarskom na divnim poklonima šalje Martin Bartaković – prva beba u 2021. godini, a zahvalama se pridružuju i roditelji Matea i Marko”.

Inače, kroz naknade za opremu novorođenog djeteta, Grad Jastrebarsko roditeljima isplaćuje iznos od 2,5 tisuće kuna za prvo i drugo te po 6,5 tisuća za treće i svako sljedeće dijete. Ovaj projekt pomoći mladim obiteljima provodi se još od 2003. godine, a roditeljima je do sada iz Proračuna isplaćeno više od 7,2 milijuna kuna.

Iz Grada Jastrebarskog navode i podsjećaju da: …uz ovu mjeru, za redovan rad Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko kojeg polazi oko šestotinjak mališana izdvaja se više od 9 milijuna kuna godišnje. Također, sufinancira se i djelatnost dadilja, produženi boravak, prehrana, nabava dopunskih nastavnih sredstava za socijalno ugrožene učenike osnovne škole, ali i troškovi prijevoza učenika srednjih škola. Grad provodi te pomaže i druge projekte za najmlađe poput Ljetne igraonice, a jedan od prioriteta je izgradnja novog vrtića. Provođenjem svih tih projekata, Grad Jastrebarsko trudi se biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem boljih i kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život, nastoji se što više mladih obitelji zadržati, ali i privući u Jastrebarsko.

U prošloj 2020. godini Gradu Jastrebarskom podnesena su ukupno 132 zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta, a u tu svrhu u Proračunu za ovu 2021. godinu osiguran je iznos od gotovo pola milijuna kuna.

Back to top button