OstaloVijesti

Prvenstvo Jaske u beli osvojili Igor Severinac i Hrvoje Lafter

Prvenstvo Jaske u beli “Zimska liga 2018./2019.” u utorak je privedeno kraju, a pobjednici su Igor Severinac iz Petrovine i Hrvoje Lafter iz Jastrebarskog.

Hrvoje Lafter (lijevo) i Igor Severinac (desno)

Taj petrovinsko-jaskanski par se pokazao najboljim u konkurenciji čak 40 belot parova koji su posljednjih mjeseci razigravali u ligi koja se od sredine studenog održavala u cafe baru Erdödy u Jastrebarskom.

pobjednici i domaćin lige Zdravko Kordić

U finalu su Severinac i Lafter rezultatom 5:1 pobijedili pribićki par Jelenić/Tonžetić, dok su brončane medalje pripale Jaguniću i Ivančiću iz Plešivice koji su u borbi za treće mjesto s 5:1 bili bolji od jaskanskog para Glavor/Divjak.

finalisti

Već tradicionalna Zimska liga u beli održana je po peti put, a bila je koncipirana u četiri skupine od 10 ekipa, po sistemu igranja ‘svaki sa svakim’ do pet dobivenih partija u pojedinom susretu.

Nakon završetka grupne faze, po najboljih 8 iz svake skupine nastavilo je svoj put u knock-out fazi, od šesnaestine finala, preko osmine finala, četvrtfinala, polufinala i na kraju finala, u kojem su pobjedu odnijeli Severinac i Lafter.

Inače, u dosadašnjih pet izdanja lige 9 je različitih igrača osvojilo zlatnu medalju, a Severinac je jedini kojem je to pošlo za rukom po drugi put. Nakon što je pobijedio u premijernoj ligi prije 5 godina u paru s Markom Polovićem, Igor Severinac sada je ponovno ponio pehar najboljeg, pa ga se neslužbeno može i proglasiti najboljim igračem bele šireg jaskanskog kraja. Tome u prilog ide i podatak kako je velika većina natjecatelja dolazila izvan Jastrebarskog, pa je tek svaki deseti par bio sastavljen od dva Jaskanca.

foto, slušatelj Radio Jaske:
Oznake
Back to top button
Close