Jaska i okolicaVijesti

Prvog dana školske godine održana akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Tradicionalno prvog dana nove školske godine, Auto klub Jastrebarsko, u suradnji sa školama, policijom i lokalnom samoupravom organizirao je preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”.

I ispred jaskanske osmoljetke, aktivisti Auto kluba Jastrebarsko, zajedno s predstavnicima Policijske postaje, školskom ravnateljicom Sanjom Sertić i zamjenikom gradonačelnika Stipom Bučarom, vozačima su jutros prije 8 sati dijelili letke o ponašanju u prometu.

Inače, policija će cijeli ovaj tjedan, pojačano kontrololirati promet u zonama škola i sankcionirati prometne prekršaje. Iz Grada su izvijestili da je protekloga tjedna osvježena i horizontalna signalizacija prometnica po gradu i prigradskim naseljima, kako bi prelasci preko ceste bili što uočljiviji za vozače i nove male pješake. Kako se s početkom nove školske godine, povećava broj svih sudionika u prometu, osobito pješaka, iz gradske uprave, Policijske postaje i Autokluba Jastrebarsko apeliraju na vozače da opreznije voze u blizini škola, a posebice da pripaze na prvašiće. Upravo oni zahtijevaju najveću pozornost vozača, jer u kratko vrijeme moraju svladati osnove i pravila sigurnog sudjelovanja i ponašanja u prometu.

Prvašići u klupama danas od 17 sati

U 17 sati danas će u osnovnu školu u Jastrebvarskom, zajedno s roditeljima, doći učenici prvih razreda. I njima i svim ostalim đacima, poruku je uputio gradonačelnik Zvonimir Novosel: “Našim prvašićima želim veseo i siguran početak nove školske godine. Kako bi što bezbrižnije nosili svoje torbe iz škole i u školu mi smo tu, da sve podsjetimo, kako nova mala generacija stiže u razrede, ali i na ceste. Svim školarcima, želim uspješnu školsku godinu i puno lijepih trenutaka u školskim klupama i izvan njih!” – poručio je jaskanski gradonačelnik.

FOTO
Grad Jastrebarsko
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close